گوهری از خرد و فرهنگ؛ یادگار جاودانه فردوسی
نوشته شده توسط : هدایتی

 

 

حکیم ابوالقاسم فردوسی، گوهر درخشان ادبیات فارسی و خورشید تابان فرهنگ ایران‌زمین، در سال 329 هجری شمسی (940 میلادی) در روستای باژ، واقع در طوس خراسان، چشم به جهان گشود. او از خاندان دهقانان بود؛ طبقاتی از زمین‌داران که به دانش و فرهنگ عشق می‌ورزیدند. از همین روی، فردوسی از کودکی با ادبیات، حکمت و تاریخ ایران‌زمین انس گرفت و پایه‌های هنری خود را بر شالوده‌ای استوار بنا نهاد.

رسالت جاودانه: سرایش شاهنامه

فردوسی، این آسمان‌پناه ادب، زندگی خود را وقف سرودن شاهنامه، گنجینه‌ای یگانه در ادبیات فارسی، کرد. این اثر شاهکار که طی بیش از سه دهه با عشق و پایمردی سروده شد، داستان‌های اساطیری، پهلوانی و تاریخی ایران را از آغاز آفرینش تا فروپاشی سلسله ساسانیان در قالبی حماسی و جاودانه روایت می‌کند. هدف والا و آرمان بلند فردوسی از این کار، احیای شکوه ایران و حفظ زبان فارسی در برابر هجوم بیگانگان بود. او با بهره‌گیری از منابع کهن مانند "خدای‌نامه"، یادگارهای تاریخی را در نظمی دلکش و بی‌بدیل بازآفرید.

شاهنامه: مرقع خرد و فرهنگ

شاهنامه، این آفتاب همیشه‌تابان، با بیش از 50 هزار بیت، سرشار از اندرزهای اخلاقی، خردورزی، عشق به میهن و دلاوری است. فردوسی، این نغمه‌سرا و افسون‌گر واژه‌ها، با زبانی شیوا و سبکی بی‌مانند، اثری آفرید که نه‌تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان همچون نگینی بر تارک ادبیات می‌درخشد. شاهنامه، جلوه‌گاه شکوه فرهنگ و استواری هنری ایرانیان در گذرگاه‌های دشوار تاریخ است.

فردوسی، نگهبان جاویدان زبان فارسی

فردوسی، این دُرّ گرانمایه زبان فارسی، در زمانی که سیطره واژگان بیگانه تهدیدی جدی برای این زبان بود، با سرایش شاهنامه نقشی حیاتی در حفظ و گسترش آن ایفا کرد. او کوشید با پرهیز از واژه‌های بیگانه و به‌کارگیری واژگان اصیل فارسی، زبانی زنده و پویا را به آیندگان هدیه کند. شاهنامه، آینه‌ای است که در آن نه‌تنها فرهنگ، بلکه توانمندی زبانی و ادبی ایرانیان بازتاب یافته است.

واپسین سال‌ها و میراث خورشیدگونه

فردوسی، این آفتاب خرد و حکمت، در سال 411 یا 416 هجری شمسی (1020 یا 1025 میلادی) در زادگاه خود طوس، غروب کرد. هرچند در زمان حیاتش بهایی درخور نیافت، اما امروزه او را یکی از ارکان بنیادین ادبیات جهان می‌دانند. آرامگاه او در طوس، زیارتگاه دل‌سپردگان فرهنگ و ادب ایران‌زمین است.

شاهنامه‌های نفیس، پلی میان کهن‌سالگی و جاودانگی

انتشارات یساولی، همچون نگینی در عرصه نشر کتاب‌های نفیس، نقش ارزشمندی در زنده نگه‌داشتن نام و اثر فردوسی ایفا کرده است. شاهنامه‌های نفیس این انتشارات، با جلدهای دست‌ساز، تذهیب‌های دلربا و چاپی هنرمندانه، نمایانگر ترکیب بی‌نظیر هنر اصیل ایرانی و میراث بی‌مرگ فردوسی است. این آثار، هم زینت‌بخش کتابخانه‌ها و هم تجسمی از فرهنگ و هنر ایران برای دوستداران ادبیات فارسی است.

سخن پایانی

فردوسی، این خورشید فروزان ادب، با سرایش شاهنامه، زبان فارسی را از سیاهی فراموشی نجات داد و میراثی جاودان برای ایران و جهان بر جای گذاشت. نسخه‌های نفیس این اثر گران‌سنگ، فرصتی بی‌همتا برای آشنایی عمیق‌تر با هویت و فرهنگ ایرانی است. یادمان باشد که با بزرگداشت این گنجینه بی‌همتا، به پاسداری از تاریخ و تمدن خویش یاری می‌رسانیم.

برای خرید کتاب نفیس به فروشگاه اینترنتی انتشارات یساولی مراجعه کنید .





:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 29 دی 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: